Idén is keresik "A jövő fiatal vállalkozóját"

Főiskolások és egyetemisták kreatív, innovatív üzleti elképzeléseit várják “A jövő fiatal vállalkozója 2008” versenyre. A pályázatok beadási határideje október 31-e, a fődíj pedig 3,6 millió forint.

Ismét kiírták “A jövő fiatal vállalkozója” elnevezésű pályázatot, amelynek célja, hogy fejlesszék és támogassák a hazai felsőoktatásban tanuló, kreatív diákok üzleti, gazdasági, illetve vállalkozói ismereteit, és hozzásegítsék őket az elképzeléseik megvalósításához. A pályázat első része három írásbeli fordulóból áll. November 7-ig magyar nyelven kell benyújtani a megvalósítandó vállalkozás üzleti tervének azt a részét, amely tartalmazza az ötlet leírását és a részletes marketing tervet. November 21-e az eszköz-, működési- és humán erőforrás terv benyújtás határideje, majd december 5-ig kell leadni a pénzügyi tervet. Az anyagot feltölthetik az interneten a www.vallalkozzmost.hu oldalra, vagy elküldhetik e-mailben az info@vallalkozzmost.hu címre.

A pályázatok közül szakmai zsűri választja ki a tíz legjobb tervet, és a beküldőiket hívják be a 2009. márciusi döntőbe, ahol angol nyelven, szóban kell bemutatniuk az elképzeléseiket – mondta a Független Hírügynökségnek Darázs Dóra, a verseny koordinációjában segítő Életpálya Alapítvány ügyvezető igazgatója.

A pályázatra csak előzetes regisztráció után lehet jelentkezni. Erre az interneten – a helyi diák szervezetek koordinátorain keresztül – van lehetőség. A regisztrációs díj 2000 forint, ami a diákszervezetekhez kerül. A regisztráció határideje október 31-e.

“A jövő fiatal vállalkozója 2008” verseny első három helyezettje összesen 6 millió forintot kap, amit idén is a Dreher Sörgyárak Zrt. ajánl fel. Az első díj 3,6 millió forint, míg a második és a harmadik egyaránt 1,2 millió forintot vihet haza. Emellett mindhárom dobogós fiatal féléves szakmai tanácsadást is nyer, amit a vállalkozásuk megalapítása és elindítása során tudnak igénybe venni.

“A jövő fiatal vállalkozója” 2006-ban Kiss Péter, a Budapesti Műszaki Egyetem közgazdász hallgatója lett egy biogáz áramfejlesztő készülék gyártásának és forgalmazásának üzleti tervével. A második helyezett egy motoros utazási iroda, míg a harmadik egy mobil húsbolt feltalálója volt.

A pályázatra 2007-ben csaknem 80 színvonalas pályamunka érkezett az ország 18 felsőoktatási intézményéből. A fődíjat Bagó Ákos Károly, a Budapesti Műszaki Egyetem rehabilitációs mérnök hallgatója nyerte, aki egy speciális írásfejlesztő tollat fejlesztett ki. A második díjat egy kecsketenyésztő biofarm , a harmadik díjat pedig egy vadászutak szervezésére szakosodott utazási iroda megálmodója vihette haza – tette hozzá Darázs Dóra.

A pályázatról és a feltételekről részletesen a www. vallalkozzmost.hu honlapon lehet olvasni.