Helyi közélet

2016.04.03. 18:50

Már jelentkeznek is a kátyútérképre

Miskolc - Olvasóinkat arra kértük, segítsenek nekünk, hogy elkészüljön a megyei kátyútérkép. Annak ellenére, hogy az önkormányzatok és a Magyar Közút is jelentős összegeket költ évről évre ezen úthibák eltüntetésére, a helyzet nem javul.

Miskolc - Olvasóinkat arra kértük, segítsenek nekünk, hogy elkészüljön a megyei kátyútérkép. Annak ellenére, hogy az önkormányzatok és a Magyar Közút is jelentős összegeket költ évről évre ezen úthibák eltüntetésére, a helyzet nem javul.

Éppen ezért szeretnénk – olvasóink információi alapján – összeállítani a kátyús utak listáját. Mindehhez egy térképet is tervezünk olyan infókkal, hogy leginkább hol rosszak az utak, illetve hol volt tavaly és hol lesz az idén kátyúzás, útfelújítás.

Már kaptunk jelzést Alsószuha–Jákfalva, Tiszalúc–Hernádnémeti útszakaszokról, Bükkábrány–Sály község közötti úthibákról csakúgy, mint a Miskolc és Lyukóbánya közötti útról és az Igrici bekötőutakról. Legutóbb pedig Sajóvámos polgármestere, Váradi Lajos írt levelet szerkesztőségünknek, amelyben örömét fejezte ki, hogy elkészítjük a kátyútérképet.

„…a 26-os főutat Sajóvámossal összekötő 2619-es négy számjegyű út minőségileg teljes mértékben megfelel a kezdeményezés céljának. Bár ez az út, amely összeköt Miskolc közvetlen vonzáskörzetében több települést (Szirmabesenyő, Sajókeresztúr, Sajóvámos, Sajósenye, Sajópálfala) és a falvakban élő több mint tízezer embert, ahhoz képest katasztrofális állapotban van és a 70-es évek óta nem volt felújítva. Az eddigi karbantartását az évről évre újabb és újabb kátyúk befoltozása, a nyomvályúk felmarása és a 60-as sebességkorlátozó tábla kihelyezése jelentette” – fogalmazta meg.

A település vezetője úgy véli, az útszakaszon átmenő forgalom – kerékpár, autó és egyházi zarándokturizmus, mivel a Mária-út nyomvonalán helyezkedik el – indokolttá teszi a felújítást.

Kérjük, hogy írják meg nekünk a kátyúk helyét (akár fotókkal) és küldjék el az [email protected] címre.

- ÉM-NSZR -


Miskolc - Arra kértünk olvasóinkat: írják meg nekünk, hogy hol van komoly kátyúveszély

Ez a kátyú téma olyan, mint a tavasz: mindig eljön, beköszönt. Annyi különbséggel mindenképpen, hogy a tavaszt március közepén már várom, míg a kátyúkat hanyagolnám. Juhász-Léhi István jegyzete.

Miskolc - „Kátyú és veszélyes aszfaltdarab a tapolcai elágazásnál.” Egy cím az elmúlt időszakból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában