Nagyvilág

2015.01.28. 22:04

Jégvarázs: az első rajzok

Minden sikeres film, így a Jégvarázs szupermozi is néhány egyszerű ceruzavonással kezdődött. Először megrajzolták az első karaktereket (köztük a népszerű hóembert) és a mimikákat.

Minden sikeres film, így a Jégvarázs szupermozi is néhány egyszerű ceruzavonással kezdődött. Először megrajzolták az első karaktereket (köztük a népszerű hóembert) és a mimikákat. Most minden Jégvarázs-rajongó bepillantást nyerhet a kulisszák mögé. Tekintse meg a rajzokat a galériában!

A Jégvarázs (eredeti cím: Frozen) színes, amerikai egész estés 3D-s számítógépes animációs film. A forgatókönyvet Shane Morris írta, Chris Buck és Jennifer Lee rendezte, a zenéjét Christophe Beck szerezte, a producer Peter Del Vecho, a főszerepben Kristen Bell és Idina Menzel hangja hallható. Készítette a Walt Disney Pictures, a Buena Vista forgalmazásában. Észak-Amerikában november 27-én mutatták be. Magyarországon december 5-én vetítették le, a televízióban a HBO-n adták le. A magyar premierje az eredeti premierje után egy héttel később debütált először.

Az 53. egész estés animációs film a Walt Disney Picturestől, amely a második Walt Disney-klasszikusokhoz tartozik, az Aranyhaj és a nagy gubanc után, ami számítógépes animációval készült. A történet alapjául Hans Christian Andersen A Hókirálynő című meséje szolgált, noha a mozifilm jelentősen eltér az eredeti műtől.

A Jégvarázst már évekkel ezelőtt tervbe vették, a munkálatai azonban csak 2011-ben kezdődtek el, amikor is Chris Buck, a Tarzan társrendezője foglalta el a film rendezői székét. A zenéjét Christophe Beck és a Robert Lopez, Kristen Anderson-Lopez házaspár szerezte.

A mozifilm már a nyitóhétvégén óriási sikert aratott a kasszáknál, valamint a kritikusok külön elismerésben részesítették a zenéjét. A mozifilmben a legjobb eredeti betétdalok hangzanak fel a Disney-reneszánsz kor filmjei óta. (via Wikipedia)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!