Idei mindenszentek: a roham most várható

Akt.:
Koszorúból, mécsesből és virágból is hatalmas a választék a Búza téri piacon mindenszentek és halottak napja előtt – ­mutatja Takács Dóra virágkötő és Nagy Márta az egyik virágüzlet üzemeltetője.
Koszorúból, mécsesből és virágból is hatalmas a választék a Búza téri piacon mindenszentek és halottak napja előtt – ­mutatja Takács Dóra virágkötő és Nagy Márta az egyik virágüzlet üzemeltetője. - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Hatalmas a tömeg és bőséges a kínálat a piacokon.

Gyertyát, mécsest sok helyen kínáltak, előbbit már hetven forinttól, utóbbiból a legkisebbekért százötven, míg a legnagyobbakért két-háromezer forintot is elkértek. A piacokon néztünk szét: miért mennyit kell fizetni a halottak napja előtt. Tapasztalataink szerint a legtöbben a négyszáz forint alatti termékeket választották, volt aki több tálcával is vásárolt.

A krizantém szála többnyire 300–350 forintba, az összeállított csokrok ára ezer forintnál kezdődik, de találtunk 5000–7000 forintos összeállítást is. A satnyább virágok olcsóbbak, de barátságosabb árakkal találkozni az őstermelői piacon is.


Sebő Bertalanné és István Györgyné az őstermelői piacon kínálta a krizantémot Fotó: Kozma István

Nagy volt a választék koszorúból is: a kisebbeket ötszáz, a közepeseket 1400–1800 forintért adták. A kis fenyőkoszorúért 600–700 forintot kérnek el, a közepes, szárított virággal összeállítottak 1200 forint körül vannak. Az áraknak a csillagos ég szab határt, a különleges virágokat és díszeket tartalmazó koszorúkért jobban ki kell nyitni a pénztárcát.

A nagyáruházak is készültek: polcaikon már hetekkel ezelőtt feltűntek a mécsesek, kisebb koszorúk, a barkács- és kertészáruházakban pedig a virágokat is beszerezhetjük.

ÉM-TÁ


Budapest - Fokozott óvatosságra int a katasztrófavédelem mindenkit mindenszentek és halottak napja előtt, mivel ilyenkor sokan mécsest vagy gyertyát gyújtanak a lakásukban is. Mukics Dániel, az Országos katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfői, az MTI-nek elküldött közleményében azt írta...

Budapest - A rendőrség azt javasolja a lakosságnak, hogy mindenszentek és halottak napján lehetőleg még világosban keressék fel a temetőket - mondta Németh Ágnes rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnmegelőzési osztályának vezetője az M1 aktuális csatornán hétfő este. Németh ...