Idegméreg végzett a kutyákkal Miskolcon, 20 perc alatt elpusztultak

Vilmos és Arbosz nagy barátok voltak
Vilmos és Arbosz nagy barátok voltak - © Forrás: Bors
Miskolc – Kiszórt idegméreggel végeznek a kutyákkal egy miskolci parkban. Eddig legalább négy jószág lett az ismeretlen tettes áldozata – állítják érintett gazdák.

Borzasztó vége lett Judit és barátnője szerda esti, rutin-kutyasétáltatásának. A két és fél éves border collie, Vilmos és barátja, Arbosz, a mindössze egyesztendős bullterrier iszonyatos kínok között pusztult el.

– Séta után Vilmos egyből összeomlott, hányt, ment a hasa, lebénultak a végtagjai, rángógörcsei voltak, pillanatok alatt öntudatlanná vált. Állatorvoshoz vittük, de a bejáratnál feladta – fakadt ki könnyek között a Borsnak Judit, akinek a kutyája nem egészen húsz percen belül elpusztult. A bullterriert rövid idő múlva az állatorvosnak kellett elaltatnia. Juditék este fél hétkor vitték ki a kutyusokat a hatalmas kiliáni parkba. Koromsötét volt, ezért csak rövid időre engedték őket szabadon. Mindez sajnos elégnek bizonyult ahhoz, hogy megtörténjen a legrosszabb.

– Egy korábbi kutyám is mérgezés áldozata lett, ezért azóta nagyon elővigyázatos vagyok. Nem láttuk, hogy megkóstoltak volna valamit, de hím kutya lévén az orra folyton a földön volt – tette hozzá szomorúan a gazdi.

Másnap reggel mindkét elpusztult kutya tetemét bevitték egy állat-egészségügyi telepre, mivel a gazdáik hatósági állatorvoshoz szeretnének fordulni.

– Eddig négy kutyáról tudunk, akivel egyértelműen valamilyen idegméreg végzett. Szeretnénk, ha sikerülne el­kapni a tettest, tudnom kell, hogy ki miatt kellett meghalnia Vilmosnak – mondta eltökélten a Borsnak Judit.

Forrás: Bors


Több kutya is elpusztult Miskolcon - illusztráció
Miskolc - Idegmérgezés tüneteit mutatva lebénult és pár perc alatt elpusztult több kutya is Miskolcon. Gazdáik a város egyik lakótelepén sétáltatták az állatokat. Egyelőre nem tudni, milyen szer végzett velük. Forrás: RTL Klub