Idegenvezetők Napja Székesfehérváron is

Második alkalommal rendezik meg az Idegenvezetők Világnapját Székesfehérváron. Vasárnap egész nap több ingyenes városbemutató sétát tartanak a megyeszékhelyen- tájékoztatták a szervezők a Független HÍrügynökséget.

A 2010-es kezdeményezés nagy sikere és a pozitív visszajelzések arra ösztönözték a szervezőket, hogy idén ismét csatlakozzanak a nemzetközi kezdeményezéshez. Az érdeklődők megismerkedhetnek az idegenvezetők munkájával és több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek vezetésével fedezhetik fel a város rejtett értékeit, kincseit, legendáit. A látogatók megismerkedhetnek a többi között a Hiemer-házzal, a program a Csók István Képtárban található Aba Novák-pannó megtekintésével zárul. Aba Novák Vilmos “Magyar -francia történelmi kapcsolatok” című műve az 1937-es párizsi Világkiállítás magyar pavilonjának érdekessége volt, a zsűri különdíjjal jutalmazta és Picasso elismerését is kivívta.

1985 óta számos országban ünneplik az Idegenvezetők Világnapját, amely több európai fővárosban egy hétig tartó ünneppé fejlődött. Budapesten 11. éve ünneplik az idegenvezetők ezt a napot, melynek szervezését 8 éve a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara végzi.