Idegenforgalmi partnerség

Nyíregyháza – A megyeszékhely Önkormányzata „Családi és ifjúsági szervezett utaztatás a testvérvárosi kapcsolatok keretében” címmel turisztikai szakmai fórumot szervezett az Utazási Kiállítás kísérő programjaként.

A rendezvényenlengyel, finn,szlovák és erdélyi városok képviselői mutatkoztak be.

A város vezetése már a turisztikai koncepcióban is megfogalmazta, hogy az idegenforgalom fejlesztése érdekében erősíteni kell a  testvér- és partnervárosi kapcsolatokat.

A vendégek először Nyíregyháza idegenforgalmi elképzelésiről kaphattak információkat, majd lehetőség nyílott a beutazást szervező irodák bemutatkozására valamint a konkrét programcsomagok megismerésére.

A rendezvény folytatása az elmúlt évben szervezett szakmai fórumnak, amely a visszajelzések alapján kiváló lehetőséget teremtett Nyíregyháza és testvérvárosai között a vélemények és tapasztalatok kicserélésének, a további együttműködési lehetőségek kialakításának.

Ma a külföldi vendégek részére study tourt szervez a Polgármesteri Hivatal és az Idegenforgalmi Vállalkozói Klub, amelynek keretében a buszos városnézés után megtekintik Sóstógyógyfürdőt és nevezetességeit; a Múzeumfalut, az Állatparkot, az Aquarius Élményfürdőt.

– Sipos Marianna –