Sport

2015.05.20. 21:56

Egerben gyűjtögették a bajnoki érmeket

Három arany-, egy ezüst és egy bronzérem volt a „termése” a TVK-Mali Triatlon Klub sportolóinak a múlt hétvégén, a hevesi megyeszékhelyen megrendezett mix-váltó országos bajnokságon, illetve a felsőoktatási intézmények diákjai számára kiírt ob-n.

Három arany-, egy ezüst és egy bronzérem volt a „termése” a TVK-Mali Triatlon Klub sportolóinak a múlt hétvégén, a hevesi megyeszékhelyen megrendezett mix-váltó országos bajnokságon, illetve a felsőoktatási intézmények diákjai számára kiírt ob-n.

Az V. Triatlon Fesztivál Eger keretében május 16-án, szombaton rendezték meg a világbajnokságon már szereplő, az olimpia műsorába is eséllyel pályázó mix-váltó kategóriás országos bajnokságot. A két-két női és férfi versenyző alkotta együttesek tagjaira egyenként – kivéve a legfiatalabbakat, az utánpótlás 1. korcsoportot - 350 méter úszás, 8 km kerékpározás és 2 km futás teljesítése várt.


Dévay Márk egy pillanatra sem engedte át a vezetést vetélytársainak | Fotó: Fróna Judit


A tiszaújvárosi színek képviselői valósággal uralták az utánpótlás 2. korcsoport küzdelmeit, hiszen az első négy között három TVK-Mali TK-s egységet is jegyeztek. A rendkívül lelkes szenior csapat - élén Lehmann Tibor klubelnök-vezetőedzővel – ezúttal nem talált legyőzőre. Szintén dicséret illeti a tavaly anyai örömök elé nézett, nemrégiben visszatért Szakály Zsuzsannát is soraiban tudó elit kategóriás alakulatot, akik kevéssel maradtak le a dobogóról.


Az egykori kiváló versenyző, Lehmann Tibor újra nyeregben | Fotó: Fróna Judit


A vasárnapi sprint távú egyéni verseny keretében döntötték el az idei egyetemi-főiskolai országos bajnokság érmeinek sorsát. A hölgyeknél Szakály Zsófia bizonyult a legjobbnak, míg a férfiaknál Balogh Bence a dobogó második fokára állhatott fel.


Eredmények

Mix-váltó ob:

  • Elit kategória: 4. TVK-Mali TK (Zelovics Dóra, Hankó Dávid, Szakály Zsuzsanna, Balogh Bence), 1:56:13 óra
  • Szenior kcs.: 1. TVK-Mali TK (Fróna Judit, Bán Csaba, Dévayné Szűcs Anikó, Lehmann Tibor) 2:24:35
  • Utánpótlás 2. kcs.: 1. TVK-Mali TK „A” (Putnóczki Dorka, Dévay Márk, Szegedi Sára, Lehmann Bence) 1:51:40, ...3. TVK-Mali TK „B” (Jakab Ilka, Lehmann Csongor, Molnár Sára, Tóth Róbert Ferenc) 1:57:30, 4. TVK-Mali „C” (Filep Zsanna, Orosz Gergő, Mátyus Lili, Fróna Ákos) 1:59:06
  • Utánpótlás 1. kcs.: 5. TVK-Mali TK (Kovács Anna, Berencsi Ádám, Bóna Kinga, Dévay Zsombor) 1:03:40
  • Egyetemi-főiskolai ob:

  • Nők: 1. Szakály Zsófia (TVK-Mali TK, Széchenyi István Egyetem).
  • Férfiak: 2. Balogh Bence (TVK-Mali TK, Esterházy Károly Főiskola).
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!