Idegenben továbbra sem megy a MEAFC-nak

Továbbra sem tudja átlépni árnyékát vendégként a MEAFC.
Továbbra sem tudja átlépni árnyékát vendégként a MEAFC. - © Fotó: Pusztai Gábor
Budapest, Miskolc – Ahogy várni lehetett, a Kaszások szeretett volna visszavágni az első fordulóban elszenvedett miskolci vereségéért. Nos, ez sikerült is nekik az NB I/B 12.fordulójában szombaton.

Az Óbudai Kaszások kispadján végrehajtott edzőfrissítéssel – a korábbi MEAFC játékos, Nagy Bálint vette át a csapat irányítását – a nyitányhoz képest sokkal dinamikusabb játékkal rukkoltak elő a fővárosiak. A lendületüket Tóth Gábor triplái ekkor még féken tudták tartani 27-19).

A folytatásban is rengeteg kidolgozott helyzetet értékesítettek a hazaiak, így Endrész, Szojka és Fazekas pontjai ellenére tovább nőtt a különbség (52-36).

A fordulást követően annyiban változott a játék képe, hogy a Petrucsik vezette sárga mezeseknek ekkor már szinte minden behullott, míg a vendégek csupán árnyékai voltak önmaguknak (81-50).

Az utolsó negyedben Szepesi pontjaival kicsit faragott hátrányából a MEAFC, ám a megfiatalított Kaszások elleni rész siker igazából csak picinyke szépségtapaszt jelentett, mert a mai este a hazaiakról szólt (105-79).

Legközelebb hazai pályán javíthat a MEAFC pénteken az Eger ellen.

Jegyzőkönyv

Óbudai Kaszások – MEAFC
105-79 (27-19, 25-16, 29-15, 25-29)

Budapest, Rádl Árok u. Vezette: Maár Gábor, Reisz Péter, Bátovszky Zsolt.

Óbuda: Takács (16/12), Tóth B. (14), Sebők (12/3), Kováts (13), Szeleczkí (4). Csere: Petrucsik (20/6), Kopasz (9/3), Lakosa (9/3), Mondzinger (4), Krasznai (4), Horváth.

MEAFC: Drahos (7/3), Szepesi (11) Tóth G. (15/9), Szojka (13), Endrész (9). Csere: Kiss (9/3), Orosz (7/3), Fazekas (4), Galló (4). Edző: Bene Szilárd.


Bene Szilárd, vezetőedző: Ellenfelünk a játék minden elemében jobb volt nálunk, gratulálok nekik. Nekünk viszont most már tényleg össze kell szednünk magunkat, mert a következő időszakban a kulcsfontosságú meccseken ez kevés lesz.