Nagyvilág

2011.04.19. 18:22

Mozambiki gépek nem repülhetnek az EU-ba

<p>Az Európai Bizottság kedden kitiltott az európai légtérből minden Mozambikban bejegyzett légitársaságot, valamint egy madagaszkári légitársaság két repülőjét, az európai repülési tilalmi lista felülvizsgálatakor. Lekerült azonban a listáról négy indonéz légi teherszállító cég, valamint az ukrán UMAir légitársaság - olvasható a Bizottság honlapján nyilvánosságra hozott közleményben.</p>

A Bizottság az április elején ülésező repülésbiztonsági bizottság egyhangú állásfoglalását követően kedden elfogadta a működési tilalom alá eső légitársaságok listájának 17., frissített változatát. A Bizottság két esetben döntött korlátozások bevezetése mellett. A polgári repülési hatóságnál felfedezett "jelentős hiányosságok" miatt a Mozambikban bejegyzett összes légitársaságot kitiltották az európai légtérből. Az Air Madagascar két Boeing 747-esét pedig "üzemeltetési hiányosságok" miatt nem engedik Európa fölé.

Négy, korábban kitiltott indonéz légi teherfuvarozó cég működését újra engedélyezték, az indonéz hatóságoknak ugyanis "hathatós intézkedésekkel sikerült garantálni azok biztonságát" - olvasható a Bizottság közleményében. Lekerült a tilalmi listáról az UMAir ukrán légitársaság is, "mivel kétségtelenül bizonyítani tudta teljesítményének javulását".

A listán 21 olyan ország szerepel, amelynek összes légi fuvarozójával szemben működési tilalom van érvényben Európában.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!