Sport

2012.07.27. 08:13

EL-selejtező - Gól nélküli döntetlennel ment tovább a Videoton

Székesfehérvár, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - A Videoton FC hazai környezetben gól nélküli döntetlent játszott a szlovák Slovan Bratislava ellen a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulós párharcának csütörtöki visszavágóján, így idegenben szerzett góljának köszönhetően továbbjutott.

Székesfehérvár, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - A Videoton FC hazai környezetben gól nélküli döntetlent játszott a szlovák Slovan Bratislava ellen a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulós párharcának csütörtöki visszavágóján, így idegenben szerzett góljának köszönhetően továbbjutott.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó:

Videoton FC-Slovan Bratislava (szlovák) 0-0

-------------------------------------------

Székesfehérvár, 10 ezer néző, v.: Antony Gautier (francia)

sárga lap: Nikolics (40.), Kovács I. (75.), Walter Lee (86.), Bozovic (92.) illetve Milinkovic (47.), Peltier (69.), Bagoyoko (73.)

Továbbjutott: a Videoton, 1-1-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal.

Videoton:

---------

Bozovic - Szolnoki, Caneira, Vinicius, Stopira - Tóth B. (Kovács I., 67.), Mitrovic - Gyurcsó (Torghelle, 86.), Sándor, Oliveira (Walter Lee, 81.) - Nikolics

Slovan Bratislava:

------------------

Putnocky - Bagayoko (Jánosik, 88.), Gorosito, Pauschek, Luksik - Kopunek, Grendel (Szarka Á., 83.) - Peltier, Halenár (Hlohovsky, 79.), Milinkovic - Sebo

Nemzeti színekbe öltözött stadion, és egy hatalmas magyar címer fogadta a fehérvári EL-selejtezős párharc két résztvevőjét a Sóstói Stadionban, ahol Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke is helyet foglalt a lelátón.

Az első összecsapás eredménye miatt a Slovannak volt fontosabb az támadófutball, ennek megfelelően agresszívan is kezdett. A Videoton játékosai - némi meglepetésre - sokat bizonytalankodtak, s csak az első 20 perc után nyugodtak meg. A játékrész második felében a hazaiak birtokolták többet a labdát, de igazi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani, ugyanakkor a szlovák csapat többször is veszélyeztetett.

A második félidő nagy részében a Slovan nem kockáztatott, inkább a fehérváriak irányítottak, és egyre többször eljutottak a pozsonyi kapuig. Az utolsó percekig óriási küzdelem folyt a pályán, a hajrában kitámadt a Slovan, de hiába szorította kapujához a hősiesen védekező Videotont, a továbbjutást nem sikerült kiharcolnia.

A fehérváriak az EL-selejtező 3. fordulójában a belga Genttel találkoznak.

- MTI - 


Budapest, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - Az orosz Anzsi Mahacskala négygólos győzelmet aratott a Budapest Honvéd vendégeként csütörtökön, így kettős győzelemmel, 5-0-s összesítéssel búcsúztatta a magyar együttest a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójában.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!