Idegenben győzött a Nyírbátor

Idegenben győzött a Nyírbátor
© Illusztráció: Sipeki Péter
Nyírbátor – Három gólt kapott a DEAC a nyírbátori csapattól szombaton az NB III. Kelet csoportjában.

NB III. Keleti csoport

Debreceni EAC – Nyírbátori FC 1:3 (0:1)

Debrecen, 200 néző, v: Takács T. (Pogonyi, Boros)

DEAC: Csúri – Ramos, Nagy Z., Karikás, Spitzmüller, Bíró, Máté, Kiss, Virág, Sidibe, Nagy R.

Csere: Bucz (46. perc), Kovács, Balogh (76. perc.)

Nyírbátori FC: Vasas – Reznek, Szegedi, Müller, Tóth, Katona, Pálinkás, Benkő, Bagi, Fenyőfalvi,
Terdik

Csere: Scheibli (65. perc), Vámos (75. perc), Urbán (83. perc.)

Gólok: Sidibe (93. perc), illetve Katona (16. perc), Szegedi (49. perc), Terdik (63. perc)

Sáfár László: Megkaptuk a meccs elején a szokásos nehezen értékelhető gólunkat, ezután pedig már nem sikerült visszajönni a mérkőzésbe. Mi ziccereket hibáztunk, az ellenfelünk pedig gólokat szerzett.

Szilágyi Krisztián: Fegyelmezett és koncentrált játékkal sikerült megérdemelt győzelmet aratnunk, a DEAC csapatának pedig további sok sikert kívánok.

A meleg időnek megfelelően kocogósan kezdődött a mérkőzés, eleinte csak kóstolgatták egymást a csapatok. A Nyírbátor az elmúlt fordulókhoz képest meglepően jól kontrollálta a játékot, okosan tartották a labdát, majd az első negyedóra végén Katonának sikerült távolról betalálnia a debreceni kapuba. Ezután mindkét csapat igyekezett, de csak helyzetekig jutottak, több gól már nem született az első játékrészben. A második félidő a nyírbátori csapat számára álomszerűen kezdődött, ugyanis egy bal oldali pontrúgás után Szegedi Bence kettőre növelte a különbséget. A hazai csapat nagyobb sebességre kapcsolt, ám mégis a vendégek hizlalták tovább a az előnyüket Terdik révén. A 93. percben szerzett hazai találat (melyet az egykori NB I.-es Loki-kedvenc, Ibrahim Sidibe szerzett) már csak egyfajta szépségtapasznak volt elegendő.