Idegen férfi DNS-eit hordozza egy mesterséges megtermékenyítéssel született gyerek

Idegen férfi DNS-eit hordozza egy mesterséges megtermékenyítéssel született gyerek
Nem az apjának gondolt férfi DNS-eit hordozza egy csecsemő, akit egy szingapúri magánklinikán segítettek világra, miután az anyja mesterséges megtermékenyítés segítségével teherbe esett – közölte a nő és férjének ügyvédje szerdán.

S. Palaniappan szerint a sokkoló felfedezést azután tette a pár, hogy a gyerek néhány napos korában arról tájékoztatták őket, hogy a kicsinek “B” jelű vércsoportja van. Mivel azonban az anya “0”, a férje pedig “A” vércsoportú, kiderült, hogy lehetetlen, hogy ők ketten lennének az újszülött biológiai szülei.

Ráadásul a gyereknek egész más a bőrszíne is, mint amilyennek a kínai-szingapúri nőtől és a kaukázusi férfitól örökölt gének alapján lennie kellene – mondta az ügyvéd, aki szerint az október elsején született gyerek DNS-tesztjét néhány hete végezték el egy Hong Kong-i laboratóriumban. A vizsgálat során kiderült, hogy az újszülött az anya és egy idegen férfi DNS-eit hordozza.

Vizsgálatot indított a szingapúri egészségügyi minisztérium

Az ügyvéd szerint ez az első ehhez hasonló eset az országban, ami nyilvánosságra került. Az ügyben mindenesetre vizsgálatot indított a szingapúri egészségügyi minisztérium is. A beavatkozást végző Thomson Megtermékenyítési Központ egyelőre nem reagált a történtekre.

– Független Hírügynökség  –