Friss hírek

2008.09.02. 13:43

Kérékpárút köti össze Székesfehérvárt a Velencei-tóval

<p>El lehet jutni két keréken Fehérvárról a Velencei-tó partjáig, mert 133 millió forintos beruházással elkészült a kerékpárútnak egy 4.4 km hosszú új szakasza. Így már egybeér a Székesfehérvár és a Velencei-tó közötti hálózat. A műszaki átadás még folyik, de már használják a biciklisek az utat. A városban lévő 31 kilométernyi kerékpárút a következő évben újabb 5 kilométerrel bővül.</p>

A kerékpárút Székesfehérvár külterületéről, Kisfaludról indul, a Császárvíz medrében, majd a Dinnyést és Pákozdot összekötő úton át, a 7-es főút mellett a Gárdony felé induló kerékpárútig tart. Ahhoz, hogy összekössék a várost a tóval, a tavat tápláló Császárvíz medrét 335 méter hosszan elterelték. Az út nagy része a közúttól távol, szép természeti környezetben halad. A beruházáshoz a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Kerékpáros Magyarország Programjának keretében 100 millió forint támogatást kapott az önkormányzat - mondta a Független Hírügynökségnek Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár polgármestere.

A műszaki átadás kb. egy hónap múlva fejeződik be teljesen.

Székesfehérvár tovább fejleszti a kerékpárút hálózatát. Az un. Alsóvárosban 2009. májusára készül el egy újabb 5 km hosszú szakasz, 170 millió forintos ráfordítással. A város ehhez a Regionális Operatív Program keretében nyert támogatást. Az új kerékpárút összeköttetést teremt majd a kb. 15 ezer embert foglalkoztató Sóstó Ipari Parkkal, és a városrész intézményeivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!