Hypót ivott a borsodi tinilány, hogy elkerülje a javítóintézetet

Akt.:
Petra hipót ivott, édesanyja azonban időben észrevette /Fotó: Facebook
Petra hipót ivott, édesanyja azonban időben észrevette /Fotó: Facebook
Miskolc, Kazincbarcika, Sajószentpéter – Kamaszos hevületből cselekedtek, Petra azonban rettegett a büntetéstől, amit az első fokú tárgyaláson tettéért kapott, ezért mérget ivott.

A történet előzménye, hogy Zsófi aznap zumbaórán volt Kittivel. A lányok a sportpályára mentek, ahol találkoztak Dórával. Ő azt hitte, hogy Kitti kikezdett a barátjával. A lányok Zsófival együtt a történet hallatán Dóra pártjára álltak, és elverték Kittit, majd elrángatták a sportpályáról, elvették a gyűrűjét és a karkötőjét, ami körülbelül kétezer forintot ért.

A verés után Kitti mindent elmesélt a nővérének, aki nyomban feljelentést tett. A rendőrségen már rablással és személyi szabadság megsértésével gyanúsították meg Zsófit és Petrát – számolt be a Blikk.

Az első fokon eljáró Kazincbarcikai Törvényszék Petrát három év, míg Zsófit egy év hat hónapnyi javítóintézeti elzárással sújtotta.


Iskolai verekedésből két év javítóintézet
Sajószentpéter - Iskolai verekedésből súlyos büntetés: első fokon két év javítóintézeti elzárásra ítéltek egy kislányt, aki 12 éves korában féltékenységből megverte egy iskolatársát, és elvette az ékszereit. 14 éves barátnője még többet, három évet kapott. Az eset tavaly történt Sajószentpéteren...

A két lány rettentően elkeseredett, amikor meghallották az ítéletet. A rendezett körülmények között élő lányok képtelenek voltak belegondolni, hogy akár egyetlen napot is régi életüktől elszakítva, bezárva, szigorú szabályok között kell tölteniük.

Petra annyira nem bírt megbirkózni a gondolattal, hogy félelmében mérget ivott. Úgy gondolta, inkább a halál, mint a javítóintézet.

Édesanyja észrevette, hogy baj van, és rohant vele a kórházba. A gimnáziumba járó lány maradandó sérülés nélkül úszta meg, de még mindig retteg, hogy vajon a másodfokú bíróság milyen ítéletet hoz.

Döntés azonban nem született a múlt héten, mert a bíró bekérette az iskola által készített szakvéleményt a lányokról, illetve tanulmányozzák Petra orvosi papírjait, amelyek öngyilkossági kísérletével kapcsolatban készültek.

Forrás: Blikk


Figyeljünk önmagunkra és a környezetünkben élőkre!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van,
hívja mobilról is a
116-123
ingyenes, lelki elsősegély számot!