Hypos pálinkát találtak egy kocsordi presszónál

Hypos pálinkát találtak egy kocsordi presszónál
Hypos pálinkát találtak egy kocsordi presszónál
Kocsord – A hét elején a nyíregyházi és a debreceni Fővámhivatal Mobil Ellenőrző Csoportjai nagyszabású ellenőrzést tartottak Kocsordon.

Több vendéglátóipari egységet is “meglátogattak”, hiszen olyan információk jutottak a pénzügyőrök birtokába, mely szerint több helyen pancsolt, rossz minőségű szeszesitalokat forgalmaznak.

Összesen nyolc presszó jövedéki ellenőrzését folytatták le a vámosok. Ebből öt helyszínen találtak olyan rossz minőségű italokat, amelyeket a vendégek részére szolgáltak volna fel.

Az ellenőrzés legnagyobb meglepetése egy hatodik vendéglátóipari egységben érte a vámosokat. Bár az üzlethelyiségben nem találtak a pénzügyőrök rossz minőségű italokat, viszont az épület előtti közterületen lévő tujafák tövében 5 db hypos flakonra figyeltek fel. Miután a flakonokat kinyitották kiderült, hogy azokban is pancsolt pálinka van.

A fővámhivataljövedéki törvénysértés miatt beindította az eljárást az italboltok tulajdonosaival szemben, akik több százezer forint bírságra számíthatnak.

– Szabó Károly alezredes –