Hűtőből a sütőbe

Nyíregyházán hozta létre a Wafco Kft. Magyarország első olyan sütőüzemét, mely kizárólag vákuumtechnológiára alapozva készíti termékeit.

Az egyedülálló rendszer hazánkban, de világviszonylatban is forradalmi újdonságnak számít – hangzott el a pénteki gyáravatón.

A 2005 tavaszán indított beruházás májusi próbaüzemével egyidőben a termékfejlesztés is kezdetét vette – hangsúlyozták a tulajdonosok: Bak Tibor és Lakatos Tibor, akik csak a technológia beszerzésére 250 millió forintot költöttek. Köszöntőjében Csabai Lászlóné, Nyíregyháza polgármestere az innovatív kezdeményezést emelte ki, míg Veress József, a Nemzeti Fejlesztési Hivatal államtitkára a nemzetközi megmérettetés szándékát dicsérte. A vákuumhűtéssel előállított, tartósítószert nem tartalmazó termékek előnye, hogy hűtőben akár 21 napig is eltarthatóak.

– Nyéki Zsolt –