Huszonöt éves az Alvin és a Mókusok zenekar

Alvin és a Mókusok
Alvin és a Mókusok
Miskolc – Miskolcon is megünnepli a jubileumot a banda.

Idén ünnepli 25. születésnapját az Alvin és a Mókusok, melynek apropóján két héttel ezelőtt turnézni indult a csapat. A negyedszázados koncertkörút során Miskolcra is ellátogatnak: február 16-án a Helynekem színpadán csap a húrok közé a nyíregyházi punk rock zenekar.

Garázszenekarként indultak

Az 1993-ban egyszerű garázsbandaként alapított Alvin és a Mókusok az évek során kétségtelenül Magyarország legnépszerűbb punk rock zenekarává és a hazai fesztiválok egyik legkedveltebb csapatává vált. A női basszusgitárossal működő együttes dalait nem csak a rajtuk felnőtt, hanem az új generáció is ugyanúgy szereti, elsősorban a szókimondó, őszinte szövegviláguk miatt. A kezdetektől szünet nélkül alkotó banda 2018-ban negyedszázados jubileumot ünnepel. A rajongók hosszú éveken át tartó hűségét a zenészek egy különleges koncertturnéval igyekeznek meghálálni.

„Egy nagyon speciális évet tervezünk a banda számára az évforduló kapcsán. Tíz országban fogunk játszani, 25 klubkoncertünk lesz, ebből Magyarországon tizenkettő egész évben. A koncertműsorral igyekszünk felölelni az elmúlt negyed évszázad legmeghatározóbb dalait, így a több mint kétórás program számunkra is egy nosztalgikus utazás lesz. Már nagyon várjuk!” – mondja Pásztor István (Alvin), a zenekar frontembere.

Az Alvin 25 névre keresztelt jubileumi koncertsorozat február 2-án Tatabányán indult, egy hét múlva Szegedre is ellátogatott a csapat. A turné harmadik állomása Miskolc, ahol február 16-án este 21.30-kor a Helynekem színpadán játszik a zenekar. Az Alvin és a Mókusok koncertje előtt ezúttal is a Szükségállapot csapata melegíti a közönséget.

ÉM