Huszonöt éve a Celtic ellen

Immár negyedszázada, hogy a DVTK labdarúgócsapata 1980. augusztus 20-án a skót Celtic Glasgow-val játszott a Kupagyőztesek Európa Kupájában.

A zöld-fehérek 6-0-ra győztek az alábbi Diósgyőr ellen: Szabó – Szántó, Néder, Kerekes, Kádár, Oláh, Fükő, Teodoru I Görgei, Borostyán, Szlifka (Teodoru II).

Részlet Varga Lajos Diósgyőri Futballtörténet című könyvéből:
“Glasgowban csaknem új csapat lépett pályára a Celticcel szemben. Veréb eltiltás alatt állt, Tatár és Fekete is a Kaiserslautern elleni kipontozódás miatt nem léphetett pályára. Salamon már Görögországban, Kutasi Szegeden, Váradi Nyíregyházán futballozott, Magyar pedig sérült volt. Emiatt eléggé borús hangulat uralkodott a csapat háza táján. Ez a pályára is áttevődött. Az első félidőben még képesek voltak az ellenállásra a jóval magasabb fizikai fölényből adódó előny kiegyenlítésére, emellett néhány ellentámadást is vezettek Borostyánék. Később a hazaiak tettszés szerint érték el góljaikat. A második negyvenöt percben a szélről induló támadások után hat gólból négy – fejesből esett.

– Remélem, tartalékos csapatunk meg tudja szorongatni ellenfelünket – nyilatkozta a visszavágó előtt Szabó Géza, a DVTK edzője.”

Hát, megtudták, ugyanis Görgei duplázott, a csapat 2-1-re győzött, így szépen búcsúzott a nemzetközi porondtól.

MI