Huszonkét órája nem kapott gólt

A chilei élvonalban szereplő Universidad Catolica kapusa, Jose Maria Buljubasich immár 14 mérkőzés óta nem kapott gólt, miután csapata Cobresal elleni mérkőzésén is hibátlanul őrizte kapuját.

A gárda 1-0-ra nyert, Buljubasich pedig 22 órája és 3 perce nem kapott már gólt (1323 perc) a chilei első osztályban.

1323 perc – ez majdnem világcsúcs (az élvonalban elért eredményeket nézve). Egészen pontosan 67 perc hiányzik ahhoz, hogy Buljubasich beállítsa a korábbi belga válogatott Danny Verlinden rekordját, aki 16 mérkőzésen át őrizte hibátlanul az FC Bruges kapuját 1990 márciusa és szeptembere között. A képzeletbeli lista második helyén eddig Abel Resino állt, aki az Atletico Madrid színeiben 15 mérkőzésen 1275 percen át óvta meg kapuját a góltól, 1990 novembere és 1991 márciusa között.

Buljubasich ugyanakkor csak a ligában véd ilyen káprázatosan, (itt június óta nem szenvedett vereséget csapatával) a legutóbbi hat hétben játszott három Copa Sudamericana meccsen ugyanis 5 gólt kapott. A bajnokságban viszont szárnyal a gárda, 14 meccsen szerzett 36 pontjával 9 pont előnnyel vezeti az élvonal A csoportját, gólkülönbsége pedig lenyűgöző, 21-0.