Huszonhét kórus méri össze tudását az idei Kodály Zoltán Magyar Kórusversenyen

Budapest – Huszonhét kórus méri össze tudását az idei Kodály Zoltán Magyar Kórusversenyen, amelyet nyolcadik alkalommal rendeznek meg péntektől vasárnapig több kategóriában.

A verseny, amelynek 300 ezer forintos nagydíját Kodály Zoltánné Péczely Sarolta ajánlotta fel, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében zajlik nemzetközi zsűri előtt – olvasható a szervezők közleményében.

A megmérettetésen külön díjaznak két karnagyot, valamit különdíjakat osztanak a legjobban előadott Kodály-mű és egyházi mű kategóriákban. Egy gyerekkar a tiszta intonáció díját kapja, és több fesztiválmeghívás, valamint kottautalvány is gazdára talál majd.

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) által szervezett megmérettetés csütörtöki nyitórendezvényén fellép a Musica Nostra Nőikar Mindszenty Zsuzsánna Liszt-díjas karnagy vezetésével, a Prelude vegyeskar Kabdebó Sándor vezényletével, valamint az ELTE Bartók Béla Énekkara és Zenekara Kovács László Liszt-díjas karmester irányításával.

-MTI-