Huszonhat zsáknyi szemét Hejőkürton

Településük tisztaságáért szorgoskodtak
Településük tisztaságáért szorgoskodtak
Hejőkürt – Hejőkürt idén csatlakozott az országos TeSzedd! szemétszedési akcióhoz.

Strezenecki Stella polgármester kérdésünkre elmondta, hogy a település lakói előzetesen jelentkeztek az önkormányzatnál önkéntesként. Az akcióban húszan vettek részt fiataltól a nyugdíjasig egyaránt.

Gulyásleves

Négy csapatot alkottak az önkéntesek, majd miután a koordinátor ismertette a munka- és balesetvédelmi szabályokat, kiosztották zsákokat, a kesztyűket. A templomhoz vonultak a csapatok, majd onnan mindenki elindult a saját területére és szorgosan szedte a lakossági hulladékot Hejőkürt kül- és belterületén, a közigazgatási határokig. Délután 5 órakor a falugondnok körbejárta a csapatokat, felpakolta a zsákokat és a közösségi ház udvarára szállította, ahonnan a következő héten szállították tovább a hulladékgyűjtő telepre.

Összesen 26 zsákot sikerült megtölteni szeméttel. Az akció után az önkénteseket megvendégelte az önkormányzat gulyáslevessel, melyet Bártfai Gyula készített el. A polgármester ezúton is szeretné meg köszönni mindenkinek, aki részt vett a programban és szebbé tette a települést.

– ÉM –