Rendőrségi hír

2019.06.12. 15:00

Két év börtönt kapott a kórházi fojtogató rabló

A Miskolci Járásbíróság a szerdai napon megtartott előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott annak a férfinak a büntetőügyében, aki Miskolcon, az egyik kórház területén kísérelt meg pénzt rabolni a hazautazásához.

Az ítélet szerint a férfi 2018. december hó 27-én az otthonában sérülést szenvedett, ami miatt őt mentővel beszállították a kórházba. Miután ellátták, otthonába bocsátották, azonban mentőt nem biztosítottak számára. Mivel a vádlottnál nem volt pénz, több mentőst is megkért, hogy vigye őt haza, azonban mindenki visszautasította. Ekkor a férfi a kórház területén sétálva észrevett egy, az autójába pakoló nőt, akihez odalépett és hátulról egyik kezével befogta a száját, a másikkal pedig a nyakát szorította meg. A sértett védekezett, részben kiszabadult a vádlott fogásából, aki erre ököllel többször arcon ütötte, közben pénzt követelve tőle. A nő továbbra is ellenállt, sikerült segítségért kiabálnia, ekkor a férfi már menekülni próbált, azonban a sértett segítségére siető személyek a helyszín közelében feltartóztatták a vádlottat és visszatartották a rendőrség kiérkezéséig.

A vádlottat rablás kísérlete miatt 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte a járásbíróság. A büntetés kiszabása során enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott megbánta tettét, míg súlyosító körülmény volt, hogy a férfi ittas állapotban követte a cselekményt. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában