Huszonhárom csapat, mintegy kétszáz nevező a szentesi úszóbajnokságon

Szentes, Miskolc – Március huszonkettedikén délelőtt rajtolt el a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2016-os úszóbajnoksága, ezúttal a szentesi uszodában álltak rajthoz a nevezők. A katasztrófavédelem versenyzői huszonkét számban mérték össze erejüket a közelmúltban átadott versenymedencében.

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ötven munkatársa már hetekkel ezelőtt hozzálátott a bajnokság idei fordulójának megszervezéséhez, amelynek a Szentesi Üdülőközpont városi sportuszodája adott otthont. A március nyolcadiki nevezési határidőig száznyolcvanketten küldték el hivatalos nevezésüket a szervezőkhöz, összesen huszonhárom csapat jelezte indulási szándékát. A versenyzők huszonkét számban álltak rajthoz, a nap folyamán negyvenegy futamot indítottak a szervezők.

Délelőtt tíz órától fél kettőig folyamatosan szelték a habokat a katasztrófavédelem munkatársai, akikhez az idén meghívásos alapon csatlakoztak az Országgyűlési Őrség versenyzői is. A hölgyek és az urak különböző távú gyors-, mell- és hátúszásban álltak rajthoz, valamint gyors- és vegyesváltó futamokat is láthattak a bajnokság nézői.

A komoly számok után egy meglehetősen látványos, bár semmilyen olimpiai úszószámra nem hasonlító váltót is rendeztek, a szervezők nagy örömére a mulatságos feladatok során a jól szórakozó úszók végül nem itták ki nevettükben a medence vizét.

A sérüléstől és óvástól mentes verseny helyezettjeinek Bittmann Tibor tű. dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humánszolgálatának vezetője, Szatmári Imre tű. ezredes, Csongrád megyei katasztrófavédelmi igazgató, dr. Gubicza József tű. ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület ügyvezető elnöke, Kovács János, a szentesi sportbizottság elnöke, valamint Kajtár István tű. ezredes, a szentesi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője adta át.

A csapatversenyt a házigazdák, vagyis Csongrád megye versenyzői nyerték, megelőzve a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a harmadik helyet összeúszó Katasztrófavédelmi Oktatási Központ együttesét.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés


hirdet�s