Helyi közélet

2013.12.06. 10:09

Készenléti Rendőrség: Tetten ért fatolvaj

Prügy, Szerencs, Taktaharkány - A Készenléti Rendőrség járőrei fatolvajt értek tetten Prügyön.

Prügy, Szerencs, Taktaharkány - A Készenléti Rendőrség járőrei fatolvajt értek tetten Prügyön.Az észak-magyarországi régió közrendjének, közbiztonságának megerősítésére vezényelt Készenléti Rendőrség bevetési egységeinek munkatársai 2013. december 4-én a Szerencsi Rendőrkapitányság Taktaharkányi Rendőrőrsének illetékességi területén láttak el szolgálati feladatokat.

A rendőrök 10 órakor Prügy belterületén ellenőrzés alá vontak egy helyi férfit, aki csaknem fél mázsa frissen vágott fát tolt kerékpárján. A 61 éves R. József a rendőrök kérdésére beismerte, hogy a tüzelőnek valót a közeli Tisza parton lévő erdős területről vágta ki és tulajdonította el.

A tetten ért fatolvajt a járőrök előállították a Taktaharkányi Rendőrőrsre, ahol erdőben jogellenes fakivágással elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult vele szemben büntetőeljárás. A rendőrség az ügyet gyorsított eljárásban, bíróság elé állítással tervezi befejezni.

Az új Büntető Törvénykönyv rendelkezései alapján, 2013. július 1-jét követően az erdőből jogellenesen történő fa kivágása és eltulajdonítása – értékhatártól függetlenül – bűncselekménynek minősül.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában