Húszezer liter alkoholt kell átfejteni

Békéscsaba, Mezőberény – Még mindig tart a műszaki mentés Békéscsaba és Mezőberény között a 47-es főúton, ahol reggel egy kamion és egy személyautó ütközött.

Az útzárat már feloldották.

A kamion egy kanyarban átcsúszott a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy személyautóval. A kamion az úttestről lesodródva előbb egy fának ütközött, majd felborult és maga alá temette az elsodort személyautót. A kocsiban hárman ültek, mindhárman mezőberényiek, őket a tűzoltók szabadították ki a roncsok közül. A jobb első ülésen utazó 27 éves nő, és a hátsó ülésen utazó 49 éves nő súlyos állapotban került kórházba. A kocsit vezető 31 éves fiatalember könnyű sérülést szenvedett. A kamion román állampolgárságú vezetője nem sérült meg.

A balesetben az alkoholt szállító tartálykocsi nem sérült meg, biztonsági okoból azonban a helyszínre rendelték a katasztrófavédelem vegyi felderítő csoportját Szegedről.

– Ha a tartály mentés közben megsérül, azonnal meg kell kezdeni a mentesítést, hogy a környezet ne szennyeződhessen – közölte a Független Hírügynökséggel Mengyán Béla, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyszínen lévő munkatársa.

A kocsi roncsait még nem szedték ki a kamion alól, mivel félő volt, hogy ha megmozgatják, kiszakad a tartálykocsi oldala és az alkohol kiömlik. Ezért a helyszínre rendeltek egy mentesítő kamiont, amelybe átfejthetik a 20 ezer liter alkoholt. A felborult tartálykocsit és a személyautó roncsait csak az után tudják kiemelni az árokból és elszállítani. A rendőrség tájékoztatása szerint a műszaki mentés kora este fejeződhet be.