Húszéves születésnapját ünnepli a Kamilla

Húszéves születésnapját ünnepli a Kamilla
© Fotó: Kozma István
Miskolc – Kerek évfordulót ünnepel az idén a Kamilla Korai Fejlesztő Központ, amely a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Miskolci Tagintézményeként működik.

Az 1997-ben alapított szolgálatnál gyógypedagógusok, pszichológusok, konduktorok és gyógytornászok dolgoznak azért, hogy az eltérő fejlődésből vagy fogyatékosságból eredő hátrányokat leküzdjék a sérült gyermekeknél. Tanácsokat adnak a szülőknek és különféle programokkal, egyénekre kidolgozott foglalkozásokkal segítik a kicsinyek fejlődését.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

A 20. születésnap alkalmából ünnepi konferenciát rendeztek kedden a miskolci városházán. Az ünnepségen dr. László István, a Miskolci Tankerületi Központ igazgatója, dr. Kiss János alpolgármester és Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke mondtak beszédet. Czeizel Barbara, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa pedig „A családközpontú kora gyermekkori intervenció jelene és jövője” címmel tartott előadást.

A Kamilla Korai Fejlesztő Központ pedagógiai szakszolgálatban betöltött szerepéről Bódor Andrea Ágnes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója beszélt. Majd Komár Éva szülő mondta el, mit jelent a családoknak a Kamilla.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

Játszóház

A Kamilla 20. születésnapját egy családi délutánnal is megünnepelték kedden, az egyik miskolci játszóházba várták azokat a gyerekeket és szülőket, akik hozzájuk járnak vagy jártak korai fejlesztésre.

– ÉM –