Húsz csapat indul a nemzetközi hokitornán

Akt.:
Húsz csapat indul a nemzetközi hokitornán
© Fotó: debrecenihoki.hu
Debrecen, Miskolc – Nagyszabású nemzetközi szupermini és mini tornára kerül sor a hétvégén a DVTK Jegesmedvék és a Debreceni Hoki Klub közös szervezésében.

A három erdélyi (Csíkszereda, Gyergyószentmiklós és Felcsík) és öt magyarországi egyesületet megmozgató rendezvény április 20-án Miskolcon kezdődik, majd 21-én, szombaton, a Debreceni Jégcsarnokban folytatódik – olvasható a DHK honlapján. A résztvevő klubok összesen 20 csapatot küldenek a jégre, akik három csoportban (U 10 A és B, illetve U 8) mérik össze a tudásukat. Az esemény fő célja a jégkorongsport bázisának fejlesztése, népszerűsítése úgy a gyerekek, mint a felnőttek körében. Tavalyelőtt történt már hasonló kezdeményezés, egy idényes kihagyást követően a torna az idén már a hagyományteremtés céljával kerül megrendezésre.

A szombati program a tervek szerint 10.00 órakor veszi kezdetét és várhatóan 16.10 tájban ér véget, eközben egyszerre három pályán zajlanak a küzdelmek. A debreceniek – házigazdához illően – mind a három csoportban pályára lépnek, rajtuk kívül a Jegesmedvék, a Gepárd, a Veszprém és a Jászberény indít csapatokat.