Húsz centi hosszú kést döfött a hátába Szikszón

Akt.:
illusztráció
illusztráció
Miskolc, Szikszó – A bal mellkast ért szúrás miatt közvetlenül életveszélyes sérülés – légmell és vérmell – alakult ki.

Várhatóan ítéletet hirdet kedden első fokon a Miskolci Törvényszék Sz. B. vádlottal szemben az „életveszélyt okozó testi sértés” miatt indult büntetőügyben.

Az ügyészség által felterjesztett vádirat lényege szerint Sz. B. és testvére a későbbi sértettel közös lakásban, de külön lakrészben éltek Szikszón. 2016 februárjában egyik reggel a férfi hangoskodásra figyelt fel, ezért átment a testvére és súlyos beteg édesapja által használt ingatlanrészbe, ahol találkozott az ittas állapotú Sz. B.-vel. A részeg agresszívan, zavartan viselkedett, majd – ki tudja, mitől vezéreltetve – a konyhaszekrényből egy 20 centiméter pengehosszúságú kést vett magához, mellyel a sértett felé indult.

Bátyjához menekült el

A megtámadott megijedt, megpróbált elmenekülni a helyiségből, azonban a támadó hátulról a felső testén megszúrta őt. A sértett visszafordulva ellökte magától az ittas támadót, majd kirohant a lakásból, és a közelben lakó bátyjától kért gyors segítséget.

A helyszínre érkező mentők a hátán megszúrt férfi súlyos sérüléseit ellátták, majd kórházba szállították. A sértettnél a bal mellkasát ért szúrás miatt közvetlenül életveszélyes sérülés – légmell és vérmell – alakult ki.

ÉM-SZB