Húsvéti tolongás a boltokban – RTL Klub

A húsvét előtti utolsó napon óriási roham volt az üzletekben. Sokan csak az utolsó pillanatban próbálták beszerezni az ünnephez nélkülözhetetlen élelmiszereket. A boltok tapasztalatai szerint gazdag lesz az ünnepi asztal. Többen, többet vásároltak most, mint tavaly. Hogy mennyi pénz marad a pénztárnál, az sok mindentől függ. Az RTL Klub Híradója összeállított két kosarat a legolcsóbb, és a legdrágább termékekből. Az árak közötti különbség óriási volt.

A legtöbben a hagyományos húsvéti élelmiszereket tették a kosárba. Sonka, hozzá egy kis torma. Tojás, csokitojás, csokinyúl, kalács, kölni és valami ital a vendégeknek. Rengetegen próbálták ezeket beszerezni.

A legtöbben a kisebb sonkát választották. A felmérések szerint 2700 tonna sonka fogy ilyenkor.

Az idén úgy vették észre, hogy a jobb minőségű, és drágább termékeket vitték jobban az emberek – mondta Fecskovics Miklós hentes az RTL Klub Híradójának.

Egy húsvéti bevásárlásnál átlagosan 10 ezer forintot hagy egy család a pénztárnál. Ez persze attól függ, hogy ki mennyi, és milyen terméket vásárol.

Az RTL Klub Híradója összeállított két kosarat. Mindkettőbe húsvéti élelmiszereket tettek. Az egyikbe a legolcsóbb, a másikba pedig a legdrágább termékeket. A különbség óriási volt. Az olcsó kosárért 1425 forintot kellett fizetni, a drágábbért pedig 11-szer többet: 16224 forintot.

A húsvéti finomságokra tavaly 8 milliárd forint költöttek az emberek. Idén várhatóan még ennél is többet. A boltok tapasztalatai szerint ugyanis a többség most minden eddiginél többet vásárol húsvétra.