Húsvéti síelés Szlovákiában – helyenként kedvezményekkel

Csütörtökön tíz, nagypéntektől tizenkét síközpont várja mindazokat, akik a szlovákiai hegyekben töltenék a húsvéti ünnepeket. Továbbra is nagyon jó besorolású a Magas-Tátra két pályája: a Csorba-tóhoz közelin másfél méternyi hó van, a Lomnici-csúcs nyergében pedig több mint három méter a hótakaró vastagsága – tájékoztatta a Független Hírügynökséget csütörtökön a besztercebányai Sitour Kft, amely naponta összegzi és értékeli a szlovákiai síterepek adatait.

Kedvezőek a feltételek az Alacsony-Tátra négy terepén is: Certovicán (csertovica) 60 centiméter; Chopok Sever-en (hopok szever) 65 centiméter; Chopok Juh Srdiecko-n (hopok juh szrgyiecsko) 70 centiméter és Chopok Juh Kosodrevina (hopok juh koszodrevina) 240 centiméter a hó vastagsága.

A Magas-Tátrától nyugatra fekvő Liptói-havasokban Západné Tatry-n (západné tatri) és Roháce-Spálenán (rohácse szpálená) is lehet síelni, igaz, ott a hótakaró vastagsága már csak 40 centiméter. A Magas-Tátrától keletre, a Bélai-havasokban lévő Belianske Tatry-n (belianszke tatri) egy központ, a Skicentrum Strednica (sztrednyica) üzemel, ám az most kevésbé alkalmas sportolásra, mivel csak 20 centiméternyi hó van. Nagypéntektől újra üzembe helyezik az Árvai-Magura Ski Zábava központját és a Körmöcbányához közeli Skalkát (szkalka): mindkét pálya nagyon jó minőségű síelés szempontjából.

Szlovákiában érdemes a kedvezmények felől is érdeklődni, mert több szlovákiai központ is jelezte: árengedményekkel próbálja húsvétig kitolni a síszezont.