Húsvéti programok az Állatkertben

Az idén is lesz nyuszisimogató húsvétkor a Fővárosi Állatkertben. Az ünnepi időszak három napjára sok gyermekprogramot szerveznek. Az állatkert munkatársai azt kérik, meggondolatlanul ne vegyen senki nyulat húsvétra, inkább fogadjon örökbe.

A húsvéti ünnepek mindhárom napján változatos programokkal várja a közönséget a Fővárosi Állatkert. 10 és 16 óra között működik majd az immár hagyományos nyuszisimogató. A kert munkatársai folyamatosan jelen lesznek, figyelve arra, hogy a gyerekek a nyulakat valóban csak simogassák. A nyulak egyébként “váltott műszakban” várják majd a gyerekeket.

Húsvét vasárnap és hétfőn ezen kívül kézműves foglalkozások és arcfestő program is lesz, sőt, a gyerekek egy – hat állomásból álló – játékos “nyuszi túrán” is végigmehetnek. A Főkapunál lévő színpadon hétfőn 14 órai kezdettel a Micimackó című musicalt mutatják be.

Az Állatkerti Alapítványnál jelképes nyuszi örökbefogadásra lesz lehetőség. Az “örökbefogadók” külön ez alkalomra készült húsvéti oklevelet kapnak, sőt, még közös nyuszis fotót is készíthetnek.

Mint minden évben, az idén is azt javasolja az Állatkert a húsvéti nyúlvásárláson gondolkodó embereknek, fontolják meg, tudják-e tartósan, a jó gazda gondosságával ellátni a megvásárolt állatokat.Sporthírek