Friss hírek

2008.11.20. 12:17

Nem az elfogott tűzszerészt gyanúsítják az MSZP-székháznál talált bombák miatt

<p>Cáfolja a Katonai Ügyészség, hogy a héten előzetes letartóztatásba helyezett századost az MSZP székháza előtt a közelmúltban megtalált bombákkal kapcsolatban is gyanúsítanák. Ács Tibor, a Budapesti Katonai Ügyészség alezredese csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az érintett tűzszerészt a honvédség feljelentése alapján egy másik ügy miatt fogták el. Erről a bizonyos ügyről azonban konkrétumokat nem árult el. Mint mondta, a pártszékháznál talált robbanószerkezetek miatt is ők nyomoznak már - a rendőrség azért adta át az ügyet, mert úgy tűnik, hogy itt is katona lehet a tettes. Összefüggés azonban egyelőre nincs - szögezte le Ács Tibor.</p>

Ács Tibor a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Magyar Honvédség körülbelül három hónapja tett feljelentést a katonai ügyészségen, akkor még egy ismeretlen ellen. Robbanószerrel és lőszerrel való visszaélés volt a gyanú. Az alezredes további részleteket nem árult el, mindössze annyit közölt, hogy egy "cselekménysorozatról" van szó. A nyomozó ügyészek hamarosan beazonosítottak egy tűzszerész századost, akit gyanúsítottként kihallgattak és hétfőn előzetes letartóztatásba helyeztek.

Ez az ügy azonban nincs összefüggésben az MSZP újpesti pártirodája előtt talált robbanószerkezetekkel - szögezte le Ács Tibor. A közelmúltban megtalált bombákkal kapcsolatban a budapesti rendőrök nyomoztak, ám úgy tűnik, hogy katona lehet a tettes, aki a szerkezeteket a székház elé tette. Mivel tehát valószínűleg katonáról van szó, nem a rendőrség, hanem már a katonai ügyészség az illetékes, ezért szerdától már a Budapesti Katonai Ügyészség nyomoz. Itt még egyelőre nincs gyanúsított.

Ács Tibor leszögezte, hogy a két ügy a jelenlegi állás szerint nem függ össze. Így tehát az elfogott századost nem is hallgatták ki a pártszékházas ügyben. Azt mindenesetre vizsgálni fogják, hogy van-e köze a kettőnek egymáshoz.

Közben a Honvédelmi Minisztérium kedden közölte, hogy az előzetes letartóztatásba helyezett tűzszerészt azonnali hatállyal leszerelték és elbocsátották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!