Húsvéti dekorációkat keres a Bodrogközi Múzeumporta

Húsvéti dekorációkat keres a Bodrogközi Múzeumporta
Cigánd – A Bodrogközi Múzeumporta húsvét alkalmából pályázatot hirdet, melynek keretében a legkülönlegesebb húsvéti dekorációkat keresik. Lehet húsvéti tojás: festett, faragott, hímzett, akár különleges technikával elkészített, vagy bármilyen húsvéthoz köthető dekorációs dísz.

A lényeg, hogy különleges, egyedi és ízléses legyen. A pályázatra a Bodrogköz minden településéről, öt kategóriában várják a pályázati műveket: általános iskolák alsó tagozata, általános iskolák felső tagozata, középfokú iskolai és felsőoktatási intézményben tanulók, bodrogközi lakosok, civil szervezetek, nyugdíjas klubok.

Bármilyen jó ízléssel tervezett és ügyes kézzel kivitelezett kreatív megoldás esélyes lehet a kategóriák fődíjaira. Pályázni elsősorban megvalósult tárggyal, de tervvel, grafikával is éppúgy lehet.

Az alkotásokat kiállítják a Bodrogközi Múzeumporta termében, valamint bemutatják őket a Bodrogközi Múzeum­porta weboldalán, illetve a Facebook-oldalán.

A beérkezett pályázati alkotásokat szakma zsűri bírálja el. A Bodrogközi Múzeum­porta Facebook-oldalára feltöltött alkotások közül közönségdíjast is hirdetnek – ráadásul a szavazók között is nyereményeket sorsolnak ki.

Különdíjban részesül a legfiatalabb és legidősebb alkotó, valamint a legkidolgozottabb pályamű.

ÉM


Tudnivalók

Leadási határidő: 2016. március 21.

Az alkotásokat postai úton, valamint személyes leadással a Bodrogközi Múzeumportára várják.

Cím: Bodrogközi Múzeumporta, 3973 Cigánd, Fő u. 54.

A beérkezett alkotások eredmény­hirdetését a Bodrogközi Múzeumporta húsvéti, 2016. március 28-i, hétfői rendezvényén tartják meg.

Bővebb információval, kérdésekkel szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére a következő elérhetőségeken:

  • tel.: +36/20-238-4005, +36/20-519-7200,
  • e-mail: falumuzeumcigand@gmail.com, info@muzeumporta.hu,
  • személyesen: Szabóné Horváth Eszter intézményvezetőnél.