Húsvéti ámokfutás

A fél városon keresztül üldöztek egy Marutit a rendőrök hétfő éjszaka Debrecenben, mert a sofőr megpróbált elmenekülni a húsvéti ellenőrző akció elől. A férfi ittas volt, megijedt, és nem állt meg a rendőri jelzésre. Végül egy vasúti kereszteződésben a sínekre hajtott, ahol felakadt autójával. Pár perccel később egy tehervonat jött arra, de még sikerült értesíteni a vezetőjét, így nem rohant bele a kocsiba. A férfi egyébként olyan kevés alkoholt ivott, hogy szabálysértési feljelentéssel megúszhatta volna az ellenőrzést, így azonban akár 3 év börtönbüntetést is kaphat.

A Maruti vezetőjének még a szemből érkező, villogó rendőrautót is sikerült kikerülnie. Behajtott több egyirányú utcába, és össze-vissza cikkázott az úton, hogy ne tudják megelőzni a rendőrök. Szerencsére az üldözés éjszaka zajlott, szinte semmi forgalom nem volt az úton.

“Debrecenben, a Pesti utcán hajtottak végre ellenőrzést a rendőrök, amikor az autós meglátta az ellenőrző rendőröket, akkor a záróvonalon átfordulva megpróbált az ellenkező irányba elmenni” – mondta Vezendi Jánosné, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Független Hírügynökségnek.

A sofőr ittas volt, állítása szerint pánikba esett, azért menekült el. Pedig nem ivott sokat. Ha megáll, szabálysértési feljelentéssel megúszhatta volna, de most akár 3 év börtönt is kaphat. Az autóst végül nem is a rendőrök, hanem a vasúti sínek állították meg. Az ámokfutó, hogy lerázza üldözőit, egy átjáróban a sínekre hajtott, de 20 méter után felakadt.

Innen gyalog próbált elmenekülni, de elfogták. A veszély azonban nem múlt el, ugyanis Záhony felől egy tehervonat érkezett. A rendőrök értesítették a MÁV-ot, a vonat lassított, így az autót még időben sikerült a sínek közül kihúzni.