Húsvét Rómában, Budapesten és Debrecenben

Több tízezer hívő ünnepelte Krisztus feltámadását a római Szent Péter téren. XVI. Benedek pápa húsvéti üzenetében a háborús konfliktusokról és azok ártatlan áldozatairól beszélt. Magyarországon Erdő Péter bíboros a budapesti Szent István bazilikában celebrált misét, Bölcskei Gusztáv református püspök pedig a debreceni nagytemplomban. Ebben az évben a zsidó pészah is egybeesik a húsvéttal.

A budapesti Szent István bazilikában tűz-, víz- és gyertyaszenteléssel kezdődött szombaton este a nagyszombati istentisztelet, amelyet Erdő Péter, a magyar katolikus püspöki konferencia elnöke celebrált. A bíboros arra kérte a híveket, hogy tiszteljék egymást, szeressék családjukat és adják tovább hitük örömét az egész világnak.

A mise után körmenettel emlékeztek meg arról, hogy Jézus húsvét vasárnap hajnalán feltámadt.

A debreceni nagytemplomban vasárnap délelőtt több mint 3 ezren hallgatták meg a református egyházi zsinat lelkészi elnökének igehirdetését. Bölcskei Gusztáv református püspök arról beszélt, hogy a húsvét az élet ünnepe, és ekkor derült ki, – ahogyan a püspök fogalmazott -, hogy “Isten nem egyezett ki döntetlenben a halállal”.