Magyarország

2010.03.03. 17:03

Nyilvánosságra hozták a Fidesz által vitatott szerzõdéseket

<p>Budapest XVIII. kerületének önkormányzata nyilvánosságra hozta azokat a kommunikációs tanácsadást érintõ szerzõdéseit, amelyek miatt Lévai István Zoltán, a Fidesz XVIII. kerületi frakcióvezetõje a "Sötét Ügyek Hivatalának" létrehozását kezdeményezte kedden - olvasható az önkormányzat szerdai közleményében.</p>

A közlemény szerint az érintett szerzõdések minden esetben megfeleltek a törvényi elõírásoknak, értékük arányban állt az elvégzett munkával és a teljesítésekkel is minden rendben volt. Az önkormányzat szerint a listán szereplõ 28 darab településmarketinggel kapcsolatos tanácsadói szerzõdés, a 17 darab tanulmány és 6 darab közvélemény-kutatás alapján elvégzett munkának és az alapos tájékoztatásnak is köszönhetõ, hogy a kerület lakosai elégedettek az önkormányzat által nyújtott szolgáltatásokkal, értik és látják az önkormányzat által végzett munkát, és egyetértenek a kerület fejlõdésének irányával - írja a közlemény.

Az önkormányzat és cégei kisebb megszakításokkal 2007 májusa óta állnak szerzõdéses kapcsolatban a Political Capitallel és a cégcsoporthoz tartozó cégekkel. A megbízások ellenértékeként az önkormányzat és cégei évente az önkormányzat éves költségvetésének kevesebb, mint 1 ezrelékét, a 27 hónap alatt pedig összesen nettó 68.850.000 forintot fizettek ki - derül ki a közleménybõl.

Korábbi információk szerint, létrehozza a Sötét Ügyek Hivatalát a XVIII. kerületi Fidesz a városrész kétes ügyeinek kivizsgálására. Lévai István Zoltán, a párt kerületi frakcióvezetõje keddi sajtótájékoztatóján elmondta: több olyan, 100 millió forint feletti szerzõdést is kötött az önkormányzat, amelyeknél nem lehet átlátni, milyen teljesítések vannak mögötte. A frakció egyébként több közérdekû szerzõdést is kikért az önkormányzattól.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!