Friss hírek

2009.09.11. 22:23

Dödölle Fesztivál Nagykanizsán

<p>Ínycsiklandó illatfelhõbe burkolózott Nagykanizsa, a 6. Bor és Dödölle Fesztivált tartják ezen a hétvégén a Zala megyei városban.</p>

Nagykanizsa belvárosából szombaton kitiltották az autókat, a fõtéren óriási mennyiségben készül a dödölle, a színpadon egymást váltják a mûvészeti csoportok, a kirakodóvásárban kézmûves ajándéktárgyak vásárolhatók.

Az idei fesztivál újdonsága, hogy felállítottak egy 300 literes bográcsot is, melyben marhapörkölt készül - természetesen a dödölle mellé. Merthogy a krumplis ételt nemcsak önálló fogásként fogyasztják, hanem köretként is. A dödöllét régen a szegények eledeleként tartották számon, a hozzávalók bármely paraszti portán megtalálhatók voltak: krumpli, só, hagyma, zsiradék kell az elkészítéséhez. Hagyományosan tejföllel meglocsolva fogyasztják, de a nagykanizsai Dödölle Fesztiválon a lecsós, a kapros és még tucatnyi más változat is megkóstolható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!