Húsoktól a villáskulcsig mindent akart az áruházi tolvaj Ózdon

Húsoktól a villáskulcsig mindent akart az áruházi tolvaj Ózdon
Edelény, Miskolc, Ózd – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2015. december 14-én történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2015. december 14-én két személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság M. L. 34 éves csokvaományi lakossal szemben. Az eljárás alá vont személyt 14 óra körüli időben az egyik ózdi áruházban különböző hústermékek és villáskulcsok eltulajdonítása közben érték tetten az üzlet biztonsági őrei, akik a rendőrök kiérkezéséig visszatartották a tolvajt. A szabálysértőt a járőrök előállították, majd őrizetbe vették.

Az edelényi rendőrök további egy személlyel szemben szintén tulajdon elleni szabálysértés (falopás) miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

A fenti eseteken túlmenően az ózdi egyenruhások egy elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt fogtak el és vettek őrizetbe.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában hat személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további hét esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –