Hurrikán Floridában: már négy halott

Hurrikán Floridában: már négy halott
A legfrissebb jelentések szerint legalább négyen haltak meg Floridában azután, hogy péntek hajnalban a Katrina hurrikán elérte az államot.

A pusztító vihar miatt több mint 1,3 millió ember maradt áram nélkül. Szintén az éjszaka hasonló pusztítást végzett egy tájfun Japánban: az ország középső részére lecsapó vihar egy ember halálát okozta.

Az amerikai állam központjában az olykor 130-140 kilométer per órás széllökések háztetőket téptek le és fákat csavartak ki. Leszakadt egy sztráda felüljárója is, a lezúduló eső miatt a város sok utcáját elöntötte a víz. Miami nemzetközi repterét, kikötőit le kellett zárni, de az iskolák és az irodák többsége sem nyitott ki.

Mind a négy áldozat azért halt meg, hogy nem vette figyelembe a felszólítást, és elhagyta otthonát. Halálukat a vihar miatt kidölő fák okozták. A Katrina érkezése miatt bizonytalan az amerikai MTV Video Music Awards megtartása, amely az eredeti program szerint vasárnap lenne Miamiban. Az biztos, hogy a zenei csatorna lemondta az átadóünnepséget megelőző csütörtöki és pénteki rendezvényeit.