Hurkot vetett szomszédja nyakába, mert szemtelenkedett vele

Elõzetes letartóztatásba helyezték szombaton azt a nagyhalászi nõt, aki azért akarta megfojtani álmában 78 éves szomszédját csütörtökön, mert az állítólag szemtelenkedett vele. A nõ úgy bukott le, hogy másnap reggel a férfi ellopott mobiltelefonjáról hívott hozzá orvost.

A bácsi nyakába álmában vetett hurkot támadója még csütörtök éjjel, és fojtogatni kezdte. Csakhogy a bácsi felébredt, védekezett, erre a nõ ellopta a férfi mobiltelefonját, és elmenekült. A bácsi ezután visszafeküdt aludni – közölte szombaton Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje. Az idõs emberhez, aki a támadás során könnyû sérüléseket szenvedett, másnap a szomszédasszonya hívta ki a háziorvost – pont a bácsi ellopott mobiljáról. Így bukott le.

A 33 éves nõ beismerõ vallomást tett a rendõrségen, azt mondta: megharagudott a bácsira, mert szemtelenkedett vele. Az asszonyt a rendõrség rablás megalapozott gyanúja miatt õrizetbe vette, a bíróság szombaton elõzetes letartóztatásba helyezte.