Hullarablókat fogtak a rendőrök Császártöltésen

Császártöltés – Kriptafeltörőket fogtak a rendőrök a Bács-Kiskun megyei Császártöltésen. A két férfi egy tavaly novemberben meghalt fiatal nő testét akarta kiásni egy kriptából.

A sírásókat egy bajai férfi bízta meg, hogy nyissák fel a koporsót. A rendőrségnek azt mondta, hogy hajmintát szeretett volna venni a fiatal lánytól. A rendőrség nyomzást indított, úgy tudjuk, a fiatal nőre halála előtt nem sokkal nagy összegű életbiztosítást kötöttek.

Csak akkora gödröt ástak, amelyen kifért volna a holttest. Egészen a kripta ajtajáig jutottak, amikor megzavarta őket a helyi rendőr. Mindkettőjüket elfogták. Kiderült, hogy a két hivatásos sírásót egy bajai férfi bízta meg.

Mihályné Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a férfiak azt állítják, hogy csak hajmintát akartak venni a lánytól.

A 28 éves nő tavaly novemberben halt meg. Halála előtt két héttel epilepsziás tünetekkel szállították kórházba, ott jobban lett, de öt nap múlva újabb rosszullét miatt ismét kórházba került, ahol meghalt. A boncolás szerint kiszáradt és összeomlott a keringése.

A Független Hírügynökség úgy tudja, a fiatal nőre – halála előtt nem sokkal – nagy összegű, több 10 millió forintos életbiztosítást kötöttek, amit halála után a biztosító társaság felül akart vizsgálni. Egyes feltételezések szerint ennek is köze lehetett ahhoz, hogy megpróbálták elrabolni a holttestet.

Az eset után a rendőrség újabb laboratóriumi vizsgálatokat indított, hogy kiderüljön, valójában mi okozhatta a fiatal nő halálát.