Hullámfürdő: heteket késik a nyitás

A tervezettnél hetekkel később nyitják meg a pécsi hullámfürdőt. Augusztus vége helyett csak ősztől fogadják újra a vendégeket, egyelőre nem tudni, pontosan mikortól. 2005-ben leszakadt a hullámfürdő álmennyezete, emiatt az épületet teljesen fel kell újítani.

A munkálatokat azért állították le, mert a tetőszerkezet rögzítésére szolgáló csavarok rozsdásodás elleni védelme nem volt megfelelő. A kivitelező emiatt új, korrózió elleni bevonattal látott el minden egyes csavart. A munkálatok augusztus 13-án folytatódhatnak. A kivitelezés nettó költsége 131 és fél millió forint.

Az álmennyezet még 2005 novemberében szakadt le, senki sem sérült meg. Akkor másfél hónapra bezárták az uszodát, átmenetileg megerősítették a tetőt, de 2006 januárjától ismét megnyitották. A tavaly elvégzett statikai megerősítés után azonban kiderült, hogy szinte teljesen le kell bontani a födémet. A mennyezet mindenütt átvizesedett ugyanis, alatta korhadt volt a tartószerkezet, így biztonsági okoból a fürdőt újból bezárták 2007 elején. Márciusra az álmenyezet kiszáradt, így újból balesetveszély nélkül lehetett használni a medencét a felújítás kezdetéig, azaz június 15-ig.

A felelősség megállapítására a működtető cég pert indított korábban. A szakértők kivitelezői hibát állapítottak meg.