Hulladékgyűjtés: "lámpákat leadni!"

Elektromos és elektronikai hulladékgyűjtést szervez az A.K.S.D., de a Hajdúkomm Kft. is lehetőséget teremt a lakossági veszélyes hulladék leadására.

A Városgazdálkodási Kft. október 22-én – szombaton – 8-tól 16 óráig a Vénkertben a Sinai utca parkolójában, valamint a Kerekestelepen a Szávay Gyula utcai buszfordulóban veszi át a kidobandó tárgyakat. Egy héttel később, október 29-én ugyancsak 8-tól 16 óráig a Lenctelepen, azon belül is a Széna téren, illetve az Epreskertben – a Mikepércsi úti lakótelepen – lesz akció.

A gyűjtés során kis és nagy háztartási gépek, IT és távközlési berendezések, szórakoztató-elektronikai cikkek, világítótestek, elektromos és elektronikus szerszámok, játékok, szabadidő és sportfelszerelések, ellenőrző és vezérlő eszközök, illetve adagoló automaták adhatók le.

Folyamatosan is

A Hajdúkomm Kft. október 29-én a Tesco Áruház, valamint a Sámsoni úti ABC parkolójában gyűjti be a lakossági veszélyes hulladékot, november 12-én pedig a Malompark előtti, illetve az 56-osok terén lévő Profi Áruház parkolójába lehet elvinni a hulladékot.

Az azt követő szombaton, november 19-én ismét lehetőség nyílik a gyűjtésre az Árpád téri Heliker előtt, valamint a józsai 35-ös számú főút mellett lévő ÁBC parkolójában. A kft. telephelyén egyébként (munkaidőn belül) folyamatosan átveszik a lakossági veszélyes hulladékot.