Hulladékból újítják fel a szárligeti iskolát és óvodát

Hulladékból szépül az iskola és az óvoda Szárligeten. A Komárom-Esztergom megyei faluban a polgárőrök segítségével az önkormányzat a fémhulladékot mindenkitől összegyűjti és eladja azt. Az így szerzett pénzt az iskolára és az óvodára fordítják. Június óta tart az akció, már több tíz tonna vasat és alumíniumot adtak le a MÉH-telepre, de még most is folyamatosan érkeznek felajánlások. Remélik, akár egy millió forintot is össze tudnak gyűjteni.

A szárligeti általános iskolában sószobát alakítanak ki asztmás gyerekeknek, rendbe hoznak egy régi tantermet, és mindenhol kimeszelnek. A munka körülbelül félmillió forintba kerül, ennek fedezete az összegyűjtött és eladott fémhulladék. Nemcsak az iskola, hanem az óvoda is kap az összegyűlt pénzből: ott a homokozó fölé építenek tetőt a gyerekeknek.

A kezdeményezéshez szinte az egész falu csatlakozott. A Független Hírügynökségnek nyilatkozó helyiek azt mondták: szívesen adják oda a fémhulladékot az önkormányzatnak, mert tudják, jó helyre kerül.

Egyelőre nem tudni, pontosan mennyi hulladék gyűlt össze, mert folyamatosan érkeznek a felajánlások. Az önkormányzat reméli: akár egy millió forint is összejöhet.