Friss hírek

2009.12.01. 10:14

Lezárult a pénzügyminisztériumi vizsgálat Sukoró-ügyben

<p>Lezárult a sukorói telekcsere ügyében indított, és többször meghosszabbított vizsgálat a Pénzügyminisztériumban - derül ki a szaktárca keddi közleményébõl. A vizsgálat azt állapította meg, hogy a különbözõ független értékbecslõk által készített értékmeghatározások között olyan nagyfokú ellentmondás van, hogy ebben a kérdésben csak bíróság foglalhat állást.</p>

A pénzügyminiszter a vizsgálat során felkérte a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsot, illetve a Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ (MNV) Zrt-t, hogy egyeztessenek Joav Blummal a csere elõtti eredeti állapot helyreállítása érdekében, és ha ez nem hoz eredményt, kezdeményezzék bíróságnál a szerzõdés megtámadását.

A vizsgálat azt is megállapította, hogy a döntés elõkésztése és végrehajtása során felmerültek hiányosságok, formai gondok. Az MNV Zrt. korábbi vezérigazgatójának munkajogi felelõsségre vonására azonban nincs mód, miután más ügyekben felmerült problémák miatt idõközben munkaviszonya rendkívüli felmondással megszûnt - olvasható a közleményben. A vizsgálat szerint más személyek munkajogi felelõsségre vonására nincs szükség az ügyben.

A büntetõjogi felelõsség megállapítására a Központi Nyomozó Fõügyészségen folyamatban egy eljárás, ami még nem jutott el a vádemelésig - zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!