Hõség a szegedi panelekben – RTL Híradó

Szenvednek a melegtõl néhány szegedi panelház lakói. Hiába hõszigetelték a lakásokat és cserélték ki a nyílászárókat a panelprogram keretében, a korszerûtlen fûtési rendszer megmaradt. Emiatt még akkor is 28 fok van a lakásokban, ha egész nap nyitva tartják az ablakok. A hõszolgáltató szerint a problémát az elavult fûtési rendszer okozza: a hõmérsékletet nem lehet szabályozni ugyanis, mivel több szomszédos panelházat is ugyanarra a rendszerre kötötték, és nem mindegyiket hõszigetelték- számolt be az RTL Híradó.

Szenvednek a hõségtõl a lakók Szegeden azokban a Retek utcai panelokban, amelyeket a közelmúltban hõszigeteltek. Újak az ablakok is, mert a régiek beengedték a hideget. Ezek viszont folyamatosan nyitva vannak, de még így is 28 fokot mutat a szobában a hõmérõ. Összesen hét panelépületnek van egy fûtésrendszere, közülük mindössze kettõt szigeteltek. A többiben viszont csak 23 fok van a lakásokban.

Van olyan lakó, aki folyamatos szellõztet, és még vizes ruhával is letakarja a radiátorokat teregetésnél. Az RTL Híradónak az mondta: az lenne a megoldás, ha szabályozni tudnák a fûtést, szobánként pedig egy radiátor bõven elég lenne. A hõszolgáltatónál azt mondják: van megoldás. Igaz, ezért fizetniük kellene a lakóknak: a rendszer átalakítása körülbelül másfél millió forintba kerül, ami a cég szerint két fûtési szezon alatt megtérül.Sporthírek