Egyperces

2010.07.29. 09:26

Megkerült a két napja eltűnt 140 kilós tigris

<p>Megtalálták szerdán a házi kedvencként tartott és két napja eltűnt bengáli tigrist a dél-afrikai Bronkhorstspruit városának közelében. A másfél éves, 140 kilós állatot hivatásos vadászokkal és több nyomkereső kutyával hajszolták a rendőrök, akik csalihúst is bevettek.</p>

A keresésben önkéntesek ezrei valamint az állat gazdái is segítettek. Panjo hétfőn szökött meg a gazdáitól, akik éppen állatorvoshoz vitték. Végül aztán a Pretoriától 50 kilométerre, keletre lévő város mellett találtak rá sértetlenül a tigrisre. Az állatot altatólövedékkel elkábították, majd befogták. Panjot három hónaposan vették gazdái, egy házaspár egy magánrezervátumtól.

A hajtóvadászat idején a gazdák többször is nyilatkoztak a médiának, és könyörögtek, hogy ne lőjék le Panjot, ha megtalálják, mert olyan, mint egy jámbor kutya, senkit sem bánt. Állatszakértők azonban óvatosságra intettek mindenkit, mert szerintük még egy fiatal, házi kedvencként tartott tigris is kiszámíthatatlan és bárkire rátámadhat. Dél-Afrikában egyébként számos olyan vadvédelmi terület van, ahol a veszélyeztetett faj egyedeit tenyésztik, majd viszik vissza eredeti, ázsiai élőhelyükre.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!