Hová, milyen oldaltáskát hordjunk?

Hová, milyen oldaltáskát hordjunk?
Néha felmerül a kérdés, hogy hová és milyen oldaltáskát illik, vagy praktikus hordani a lányoknak. Hiszen az oldaltáska mindig divatos, de ha túlsúlyos és folyamatosan terheljük csak az egyik vállunkat, az rövidesen megbosszulja magát.

Iskolába nem feltétlenül praktikus

Érdekes módon megoszlanak a vélemények, hogy mennyire okos döntés az oldaltáska hordása az iskolába. Az egyik oldalon ott vannak a fiatal lányok, hiszen trendi, vagány és praktikus, hiszen a hátitáskát is csak fél vállon hordják, tehát lényegében ugyanaz. A másik oldalon pedig az ortopéd és háziorvosok, akik kifejezetten ellenzik a gerinc ilyetén terhelését, mivel egészségtelen és gerincferdülést okozhat. Ez mindenképp helytálló, ha iskolatáskáról van szó, hiszen abban minden esetben egy elég jelentős súlyt képviselő könyvek, füzetek és egyéb iskolaszerek kapnak helyet.

Éppen ezért alsó tagozatban egyáltalán nem ajánlott oldaltáskát hordani, mivel akkor még inkább fejlődésben van a test. Felső tagozatban vagy középiskolában, gimnáziumban persze már rugalmasabb a kérdés, de ott is jobb a gerincnek, ha esetleg magunk előtt átvetve hordjuk, ezzel is csökkentve az egy vállra jutó terhelést és a gerincferdülés kockázatát.

Egy trendi és vagány darab a Besty uniszex fekete-fehér oldaltáska, aminek a tetején egy nagyobb cipzáros zseb található, valamint elől és hátul is egy-egy kisebb zseb. A ráhajtható résznek hála kap némi nőiességet, így kevésbé tűnik sportosnak a táska. A négy kis lábat még nem is említettük, ami nagyban hozzájárul a tartóssághoz, mivel így a táska alja kevésbé kopik.

Ellenben hétköznap igen

Hétköznapi viseletnek ezzel szemben nagyon praktikus és divatos kiegészítő az oldaltáska. A kínálat ebben a kategóriában is rendkívül sokszínű, a műbőrtől kezdve a lakkon át a szövetig mindenféle anyagból találhatunk táskát.

Nagy előnye, hogy sokoldalúan variálható, hiszen hordhatod a válladon, esetleg magad előtt átvetve, ha pedig olyan kedved van, rövidebbre veheted a pántját és váltáskaként is. Méretet tekintve is sok a variációs lehetőség, a nagytól a piciig minden elérhető. A nagyobba egy könyv kényelmesen elfér, egy esernyővel és vékonyabb pulcsival, míg a kicsibe iratok, kulcs és telefon fér szűkösen. Ha nőiesebb darabra vágysz, akkor a Corrado Martino bézs női oldaltáska lehet a neked való, ami műbőr borítással rendelkezik és egy közepes pakolós zsebe van. A már fent említett Besty uniszex oldaltáska pedig a sportosabb vonalat képviseli, ha inkább ezt részesítjük előnyben.

Amennyiben mégsem sikerült dönteni, vedd fel nyugodtan a kapcsolatot a Taskam.hu szakértő csapatával, szívesen válaszolnak bármilyen kérdésre.

– PR cikk –

Címkék: , ,