Hova megy a kilakoltatott?

Hova megy a kilakoltatott?
Miskolc – Lakossági fórum Lyukóban: többször elhangzott, a terület nem ékszerdoboz.

„Az a városvezető, aki lemond a szegényeiről, a város ellensége” – jelentette ki Váradi Gábor, a Miskolci Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke a Lyukóvölgyben szerdán megtartott lakossági fórumon. Mindez a számozott utcákról kilakoltatott családok kapcsán hangzott el. Váradi Gábor szerint a miskolci önkormányzat évente közel 200 családot tesz utcára a városban.

„A baj, hogy mindezt úgy, hogy fogalmuk sincs, ezek az emberek hova mennek. Így pont azok tűnnek el az önkormányzat látóköréből, akik leginkább segítségre szorulnának” – fogalmazott az elnök.

roma_forum_lyuko_01

A lyukói lakossági fórumot most először tartották zárt helyen, a közösségi házban. A rendezvényt úgy hirdették meg, hogy a terület önkormányzati képviselője, Deák-Bárdos Mihály is ott lesz, de végül nem jött el. Ott volt azonban dr. Varga László, a terület országgyűlési képviselője, valamint Trizner János, a vasgyári rendőrőrs parancsnoka.

A résztvevők több problémát is felvetettek, leginkább az utak állapotát, a közművek hiányát és gyermekvédelmi ügyeket is. A fórumon elhangzottakra még visszatérünk.

ÉM-NSZR

roma_forum_lyuko_14