Sport

2016.01.09. 17:00

MVSC: A külföldi vonalról már letettek a zöld-fehérek

Miskolc - Vasárnap a Viharsarokban szerepelnek az Albrecht-MVSC-MVSI NB I-es női röplabdázói.

Miskolc - Vasárnap a Viharsarokban szerepelnek az Albrecht-MVSC-MVSI NB I-es női röplabdázói.

A zöld-fehérek az élvonalbeli bajnokság 14. fordulója keretében a Linamar-Békéscsabai RSE vendégeként 16 órától lépnek pályára.

Betegségek jöttek közbe

– A tavalyi utolsó hazai mérkőzésünket követően december 26-ig szünetet kaptak a lányok – közölte Kerekes Attila, a miskolciak vezetőedzője, majd hozzátette: – December 27-től december 30-ig edzettünk, az idén pedig január 4-én kezdtük a munkát. Házi feladatot senki nem kapott, mégis mindenki megfelelő állapotban érkezett vissza. Egyébként is rövid volt a pihenő, így nem tudták magukat elengedni a lányok. Gondunk persze bőven volt és van most is, hiszen több betegség hátráltatta a munkánkat. Szinte mindenki átment valamilyen problémán, de ezek inkább most történjenek meg, mint később, hiszen soron következő ellenfelünk, a Békéscsaba az ország egyik legjobb alakulata, a nemzetközi kupában is talpon van, így egyértelmű esélyese az összecsapásnak. Nekünk csak a tisztes helytállás lehet a célunk, ezt nagyban befolyásolja majd, hogy kikkel utazunk el és milyen állapotban lesznek a lányok – elvégre a betegségek mindenkiből kiveszik az erőt. Az a lényeg, hogy a várhatóan sok néző előtt önmagunkhoz képest jól teljesítsünk.

Külföldiek helyett serdülők?

A szakvezetőtől megkérdeztük a légiósok ügyét is, hiszen ez szinte egész ősszel témát szolgáltatott, mire Kerekes Attila így felelt:

– A külföldi vonalról már letettünk, hazai játékosokat próbálunk szerezni. Nyolc sportolóval vettem fel a kapcsolatot, és eddig különböző okok miatt hat nemet kaptam. Elmondták például, hogy nem kívánnak lakhelyet változtatni, itt nem tudnák összeegyeztetni a sportot a tanulással, de volt családi kötelék miatti elutasításom is. Ha senkivel nem jutunk dűlőre, akkor serdülőket hozunk fel a nagyok közé, ugyanakkor kimondjuk: ezt nem feltétlenül világmegváltó célokkal tesszük…

Újság még az MVSC táján, hogy klubvezetői szinten is szóba került az élvonalbeli röplabdázók jelene és jövője. Ennek egyik konklúziója, hogy január 30-ig van még idejük a keret megerősíté­sére.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!